Чи можливий для українців екологічний стиль життя?

14.10.2019

Перш за все визначимо, що для Вас є екологія? Хтось вважає, що це донести обгортку до смітника, а не викинути її посеред вулиці, парку чи лісу, хтось вважає, що це мінімальне використання ресурсів планети, хтось, що це постійне озеленення території, ще інші, що це покупка органічних товарів та продуктів або таких, які не забруднюють навколишнє середовище… Насправді це все перераховане вище у постійному синтезі.

Екологічний стиль життя, має стати Вашою корисною звичкою, так як звичка часто пити багато води чи робити ранкову зарядку. І вона не вимагає якихось надзусиль, лише змініть своє мислення. Лише не варто впадати у крайнощі — перестати митись, користуватись свічками та раптово для всіх переїхати на безлюдний острів, де будете харчуватись лише тим, що дала Вам земля… І влаштовувати одноосібні мітинги під якоюсь електростанцією або фабрикою теж не треба!

Розпочніть з себе. Точніше зі свого дому. Спробуйте змінити вдома лампочки на енергоефективні. Окрім цього, не забувайте вимикати світло в кімнатах, з яких збираєтесь йти, не залишайте техніку на ніч в режимі "очікування", а також розморозьте холодильник і вимкніть його, якщо Вас не буде вдома понад тиждень, або ж ввімкніть функцію «Holiday», яка є у певних моделях KERNAU.

Водний ресурс Землі теж не безкінечний! Рекомендуємо використовувати розпилювачі-насадки на кранах і в душі. До прикладу, аератори на деяких кухонних змішувачах KERNAU економлять до 50% води. Вам не обов’язково залишати включеним кран, при чищенні зубів, використовуйте склянку з водою. Приймайте частіше душ, а не ванну та вимикайте воду, коли намилюєте голову або тіло. Мийте посуд набраною водою у раковині.

a-plus-etiqueta-eficiencia-energetica.jpgТа надважливим показником екологічної свідомості є індивідуальна зацікавленість в екологічності певного товару. Це Ваш локальний вплив на глобальні обставини. Тобто Ви є середньостатистичним покупцем, який впливає на зміни на товарному ринку Вашої країни. Таким чином, при виборі побутової техніки звертайте увагу на її клас енергоефективності, відштовхуючись від рівня А+, варто зазначити, що в більшості моделей техніки KERNAU саме такий рівень або вище. Також, варто звернути увагу на наявність екологічних та економічних режимів використання води, електрики чи інших ресурсів (система ECO LOGIC, піроліз, функції ECO та низького водопостачання) а також погляньте з яких елементів виготовлена техніка, чи матеріали були використані ще раз і чи легко згодом цю техніку переробити?

Глобальною проблемою на сьогодні є побутові відходи. Наш океан просто «тоне» у смітті. Знайомтесь із Вашими новими звичками — замість поліетиленових пакетів до супермаркетів, магазину чи на ринок беріть тканинні торбинки, не лінуйтесь стискати пластикові пляшки, розкладати та складати картонні коробки чи інші вироби, збирайте батарейки та люмінесцентні лампочки та здавайте їх у спеціалізований пункт прийому, не викидайте будівельні відходи і меблі у контейнери для побутових відходів, адже є можливість замовлення спеціального контейнера, де згодом вони потрапляють на спеціальний полігон для будівельних відходів і переробляються на інші вторинні матеріали. І ніколи не спалюйте сміття, особливо пластик, пакети та інші відходи! Під час неконтрольованого спалювання утворюються шкідливі токсини, які при потраплянні в організм, накопичуються (вони не виводяться) і призводять до різних захворювань.

Запам’ятайте, зменшуйте кількість відходів, повторно використовуйте для іншої мети, перетворюйте на корисну річ. Саме тому KERNAU придумав для своїх клієнтів SMART CARA — це обладнання для переробки органічних відходів у Вашому домі, яке має інноваційну систему сушіння і протягом кількох годин зменшить масу відходів на 90%!

Це лише перший крок до нашої екологічної свідомості. Рятуймо та змінюймо на краще наш дім разом! Варто починати з себе.

Повернутися до списку статей