7 порад як обрати духову шафу

25.11.2019

Помітно, українці відходять від старого укомплектування кухні. Для гармонійного та сучасного вигляду власної кухні, вітчизняний споживач усе частіше обирає вбудовану побутову техніку, адже це практично та придає зовсім іншого вигляду кухні. Просто як у американських фільмах! Саме тому, сьогодні ми поговоримо про вбудовані електричні духові шафи. Як не обрати для себе те обладнання, яке підходить саме Вам?

Розпочнемо з найважливішого — об’єм духової печі.

Зазвичай, більшість духових шаф мають стандартні розміри — 60х60 см. Щоправда, різниться їх обсяг шафи— приблизно від 40 до 70 л. Є і нестандартні варіанти шириною 90 см мають значно більший об’єм. Тому при виборі духової шафи, добре пам’ятайте про те що, зазвичай, у яких кількостях і як часто готуєте.

Часта проблема старих духовок — нагрівання скла.

Пам’ятаєте, як мама або бабуся сварились на нас “Відійди від пічки — опечешся!”. А якщо поставити піч на рівні дитячих очей, то це взагалі катастрофа! Насправді, ні. Сьогодні розробники вже вирішити цю проблему. Аби позбавитись від надмірного нагрівання дверцят духовки, виробники додали у вироби додаткове скло. Таким чином, зменшили цим температуру нагрівання дверцят. Тому одним із важливих аспектів є потрійне скло у дверцятах духової, особливо якщо вдома є малі діти.

Управління. На сьогодні, користувач, може обрати 2 типи управління — механічне та електронне.

Механічне управління — це зазвичай три поворотні ручки на фасаді духової шафи: ручка регулювання температурного режиму, ручка программатор і таймер.

Електронне управління або простіше — дисплей, на якому можна налаштувати і температуру, і програми і таймер.

Можливий варіант поєднання електроніки з механікою.

При виборі приладу, обов’язково зверніть увагу, скільки програм має духова. Оптимальна їх кількість буде 7 чи 8.

Напрямні. Встановлювати деко в духовку на потрібному рівні дозволяють напрямні.

У недорогих духових шафах ці напрямні рельєфні. Тобто це звичайні заглиблення всередині духовки. Такий варіант дуже непрактичний, адже такі напрямні  не захищають духову камеру від механічних пошкоджень під час руху листа.  А ось найкращий варіант — телескопічні напрямні. Тут кожну напрямну можна розмістити на довільному рівні залежно від Ваших потреб і звісно рух дека не буде пошкоджувати прилад і ризик опіку буде мінімальним.

Конвекція. Саме вона робить випічку більш пишною і рум’яною. Зазвичай конвектор є у кожній сучасній духовій. Так все ж зверніть на це пильну увагу. Певні виробники намагаються здешевити виріб відсутністю цього корисного доповнення.

Енергоефективність. Якщо Вашим найстрашнішим кошмаром є величезні цифри у рахунках за електроенергію, обов’язково зверніть увагу на енергоефективність приладу. Найекономічнішим класом вважається «А» і чим більше є плюсів (А+, А++ або А+++), тим енергоефективнішим є пристрій. Класи від «С» до «G» — ненажери.

Додаткові переваги. На сьогодні  розробники пропонують нам масу наворочених додаткових функцій щоб спростити життя і вирішити проблеми споживача. Серед них і термощуб, і 3D термоциркуляція, і каталітична система очистки, і піроліз, і функція приготування парою, і ферментація… Що завгодно! Та до всього необхідно бути в міру скептичним і обирати техніку, яка підійде саме Вам.

Готуйте в своє задоволення. Готуйте з технікою KERNAU.

Адже Ви варті кращого!


Повернутися до списку статей