Як обрати правильну витяжку?

11.11.2019

Ви плануєте оновити свою кухню? Готове майже все! Лише основного не вистачає. Надто в приміщенні волого, а ще неприємні запахи, а ще випари буває шкодять здоров’ю. Простого провітрювання недостатньо? Необхідна витяжка! Спитаєте — «Скільки ж тих різновидів... Яку ж краще обрати?»

З цим Вам і допоможе KERNAU!

Отож, розпочнемо з типів конструкцій:

Острівні. Вони кріпиться до стелі, безпосередньо, над місцем, де готують їжу, якщо плита встановлена в середині кухні. Її звуть острівною – тому що, вона не кріпиться, до жодної зі стін.

Настінна витяжка. Вертикальні чи дві діагональні витяжки, які кріпляться до стіни.

Вбудовувані. Особливість цього типу — висувна панель. Вона призначена для збільшення площі забору повітря. Вбудовані витяжки значно економить робочий простір.

Підвісні витяжки — це бюджетні компактні моделі. Усі мотори, насоси, фільтри повністю вміщаються у корпусі. Вони кріпляться над кухонними плитами або внизу шафок. Щоправда не вмонтовуються у меблі. Завдяки плоскому корпусу, вони займають мінімум місця в інтер'єрі. Однак вони геть не підходять для очищення великих об'ємів повітря....

Телескопічні витяжки — вони дозволяють збільшувати площу засмоктування повітря, а як висновок — ефективність його очищення. В цьому їй допомагають тонкі висувні панелі. Окрім цього, вони компактні і практичні.

Розміри. Варто пам’ятати правило, що площа витяжки повинна бути трохи більшою, ніж площа поверхні газової або електричної плити Допустима відстань поверхні витяжки від плити не повинна бути менше 60 см. Витяжки пропонуються в діапазоні цих розмірів від 30 до 50 см.

Продуктивність — ось що є основним параметром вибору витяжки та визначає ефективність її роботи! Вона визначає: який максимально можливий об’єм повітря здатна очистити витяжка протягом роботи. Приблизно цей показник від 150 до 2500 м3 / год. Саме тому вибір такого обладнання вимагає правильності підходу до вибору моделі, що має найбільш оптимальну продуктивність.

Шум негативно впливає на людину. Завжди можна зробити вибір моделі, яка буде видавати шум в прийнятному діапазоні (до 45 ДБ). Щоправда, кухонна витяжка з нормальним рівнем шуму буде в рази дорожча. Є варіант, який дозволить трохи заощадити на ціні — придбати модель з менш потужним двигуном. Але це позначиться на її ефективності роботи.

А також зверніть увагу на дизайн, який найкраще виглядатиме у задуманому дизайні Вашої кухні.

Для Вас ми пропонуємо найкращі та найрізноманітніші рішення витяжок для Вашої оселі!

Готуйте з комфортом разом із KERNAU!

Повернутися до списку статей