Зберігаємо тепло в оселі

09.12.2019

Ось і перший сніг! А з ним і перші морози. Включили вже вдома опалення? А знаєте як зробити, аби тепло нікуди не втікало?

Сьогодні KERNAU поділиться з Вами секретами збереження тепла в оселі.

У жодному разі не робіть перешкод на дорозі теплу. Усілякі спеціальні екрани, штори чи жалюзі, нерозумно заставлене меблями та іншими речима, що розміщені перед батареями, поглинають до 20% теплової енергії.

Заклейте щілини у вікнах! Близько 40% тепла, у приміщенні, зникає саме через вікна взимку. Найелементарніші заходи з теплоізоляції допоможуть зробити Вашу оселю теплішою на 4-5° С. Суттєво чи не так?

На обидві сторони деревостружкової плити наклейте фольгу та розмістіть на стіні за батареєю. Це зумовить т.зв. тепловіддачу на 20%. При цьому витрати на опалення приміщення зменшуються на 4%.

Одягайтеся тепліше та не перегрівайте надто сильно приміщення. При надто високій температурі вдома зростає ризик простудних захворювань. До речі, лікарі вияснили, що у холодному приміщенні спати набагато корисніше, аніж у теплому.

Не забувайте провітрювати приміщення протягом 10-15 хвилин. Якщо ж відкривати вікна, навіть через щілину, на кілька годин, то значно втрачається тепло. Краще на кілька хвилин, але з повністю відчиненими вікнами.

Поставте лічильники! Це — основне. Кошти на рахунки за опалення приміщення зменшуються до 40%, у разі, якщо Ви маєте індивідуальне опалення або лічильники тепла.

Обов’язково, закривайте двері до під’їзду. Тепловтрати через відчиненні двері та розбиті шибки в підїзді становлять 5-15%!

Не шкодуйте коштів, поставте склопакети. У них наявний такий опір теплопередачі, мов цегляна стіна товщиною у 50 см. А ще вони мають надвисокий ступінь теплоізоляції. Саме вони скорочують втрати тепла до 50%.

І хто б міг подумати, але жалюзі або короткі штори також допоможуть допоможуть Вам скоротити втрати тепла на 8-15%, яке виходить через скло!

Доглядайте за системою опалення. Радіатори необхідно чистити як ззовні, так і зсередини. “Одягання” радіаторів декоративними плитами, панелями, ба навіть довгими шторами знижує тепловіддачу на 10–12%. Фарбування батарейних труб масляними фарбами знижує тепловіддачу на 8–13%, а фарбування цинковими білилами навпаки — підвищує тепловіддачу на 2,5%.

Протяги — недруги. Уважно огляньте свою квартиру – вікна, двері, стіни – можливо, протяги є і в ній. Саме через них зникає четверта частина тепла вдома.

Запам’ятайте, широке підвіконня, це не лише красиво і комфортно, але й вигідно, адже чим воно ширше, тим менше через вікна “втікає” тепла.

І звісно, якщо вже плануєте капітальний ремонт, то заодно ізолюйте стіни, підлогу і стелю.

Теплої Вам зими та гарних прийдешніх свят,
з любов’ю та турботою
KERNAU

Повернутися до списку статей